גלידת פירות משני רכיבים בלבד

המתכון הזה הוא בקושי מתכון והוא מתגלגל הרבה זמן בכל קבוצת בישול שאני עוקבת אחריה. אבל גם אני עד לפני כשנה בכלל לא הכרתי אותו… אז בטח יש מי שימצא בו חידוש.

רכיבים:
2 בננות
150 גר' פירות יער

אופן ההכנה:

לקלף את הבננות, לשים בקופסא אטומה או שקית ולהקפיא. כדאי להקפיא כמות גדולה כדי שיהיה זמין כשמתחשק.
להקפיא את פירות היער. עכשיו ניתן למצוא הרבה פירות טריים, אני הכנתי את הגלידה הזאת עם פטל שחור. אפשר להשתמש בפירות אחרים כיד הדמיון אבל אני ניסיתי רק עם פירות יער. כדאי לחשוב לפני ההקפאה אם כדאי לקלף/לחתוך את הפרי שאתם משתמשים בו כדי שלא תהיה בעיה איתו בהמשך כשיהיה קפוא. למשל מנגו, שנראה לי יהיה פה להיט, הייתי מקלפת וחותכת לקוביות לפני ההקפאה.

IMG_7865

כשמתחשקת גלידה, מוציאים את הפירות מהמקפיא, אפשר לחכות 5-10 דקות כדי שיהיו קצת יותר נוחים לעבודה. מעבירים את הפירות למעבד מזון וטוחנים. אם הגלידה רכה מדי אפשר להחזיר אותה למקפיא למס' דקות.
וזהו.
בלי שום תוספת סוכר או חלב או שמנת או כל דבר אחר. רק פירות טחונים.
וזהו.
לא צריך יותר מזה.
בשביל הצילום הוספתי קצת שבבי שוקולד מריר אבל לחלוטין לא הכרחי.

IMG_7871

מנה מעולה לקיץ, דלת בסוכר ושומן ועשירה בטעם. אפשר לשחק עם היחסים של הפירות, עם הטעמים למי שאוהב יותר חמוץ או יותר מתוק. אבל אין שום צורך להוסיף כלום. ככה כמו שזה זה מושלם.

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s